Πρόγραμμα

Τα τελευταία 4 χρόνια δουλέψαμε σκληρά. Δώσαμε καθημερινό αγώνα και αντιμετωπίσαμε μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Δρομολογήσαμε λύσεις. Βρεθήκαμε παντού. Δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του. Αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε.

Καθημερινά, κοντά στον πολίτη και στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Μεσσήνης βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και στον τουρισμό. Τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα της περιοχής πρέπει να βρουν τη θέση που τους αξίζει στο τραπέζι των καταναλωτών. Τα προϊόντα της περιοχής μας (ελαιόλαδο, ελιές, σύκα, σταφίδα, πατάτα), χρειάζεται να αποκτήσουν ταυτότητα και ετικέτα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ενισχύοντας δημιουργικές προσπάθειες.

Στον τομέα του τουρισμού οι μεγάλες επενδύσεις δημιουργούν νέα δεδομένα. Η περιοχή μας αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό. Η διευκόλυνση μικρών και μεσαίων επενδύσεων στο παραλιακό μέτωπο είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας περιόδου. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση όλου του παραλιακού μετώπου από τον Πάμισο μέχρι τη Νέα Κορώνη.
Είναι στρατηγική μας επιλογή να στρέψουμε το βλέμμα μας στη θάλασσα για να δώσουμε προοπτική στην ενδοχώρα. Να συνδυάσουμε τον αγροτικό τομέα με τον τουρισμό για να δημιουργήσουμε τον Δήμο Μεσσήνης της ανάπτυξης και της ανθεκτικότητας.

Αποδείξαμε ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε στόχους.

Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Προχωράμε στην υλοποίηση έργων και σχεδιάζουμε νέα: